Stadia’nın Ölümünün Sizi Aldanmasına İzin Vermeyin: Oyunun Geleceği Hala Bulutta Yatıyor

Daha önce, oyun yayınları ile canlı oyun yayınları arasındaki deneme bonusu nasıl çekilir  farktan bahsetmiştik; Twitch, canlı video akışına adanmış bir platformdur ve özellikle ikincisi arasında popülerdir. Xbox Game Pass Ultimate, a hundred başlıktan oluşan kitaplığı istediğiniz cihazda oynatmanıza olanak tanır. Ayrıca, Xbox konsollarında çevrimiçi çok oyunculu oyun ve EA Play gibi ekstralarla birlikte gelen Gold erişimini de sağlar. Game Pass Ultimate olmasaydı bunları ayrı olarak satın almanız gerekirdi. Fiber bağlantınız yoksa veya alamıyorsanız oyun akışı, disklerde ve donanımda çalışan fiziksel bir oyuna kıyasla daha az perfect bir seçenek olabilir.

 

Özel Tekli̇fler Almak İçi̇n Logitech G Insider Olun

 

Bu makalede bulut oyunları konusunu ve konsolların ve bilgisayarların geleceğini inceliyoruz. Ayrıca IP House’un gelişen bulut oyun sektörü için ortak yerleşim çözümüne de bakıyoruz. Gerçekte, OnLive gibi daha önceki “talep üzerine oyun” girişimleri çoğunlukla gecikme sorunları nedeniyle başarısız oldu. Bulut oyunları, oyuncuların bulut sunucularına girdi gönderirken aynı zamanda sunucudan video ve ses almaları arasındaki iki yönlü etkileşimlere dayanır. Bulut oyunlarında, oyuncunun kumandasındaki mikrofon, ekrandaki hoparlörler tarafından çalınan oyun sesi de dahil olmak üzere odadaki sesi kaydeder ve sunucuya geri gönderir. Senkronizasyon için bunu kullanmak şu ana kadar güvenilmezdi çünkü oda sesi arka plan gürültüsü içeriyor.

 

Laptop’de Xbox Bulut Oyun Nasıl Kullanılır?

 

Arcade oyunlarının altın çağı sona ererken, konsollar ve PC’ler oyun için iki önemli ortam olmaya devam ediyor. Sektör, özellikle akıllı telefonların doğuşundan ve Apple App Store’un piyasaya sürülmesinden bu yana mobil trendi de takip ediyor. Her ne kadar sıkı oyuncular bilgisayarlarını hemen telefonlarıyla değiştirmek istemeseler de, mobil oyunlar oyun dünyasının büyük bir bölümünü oluşturuyor. 2022 itibarıyla, mobil oyunlardan elde edilen dünya çapındaki gelirlerin, konsolları ve PC oyunlarını geride bırakarak dünya çapındaki sektörün yarısını oluşturduğu bildiriliyor. Video oyunu satışları geleneksel olarak tek seferlik satın alımlardan oluşsa da web, uygulama içi satın almalara (IAP) ve gelir akışı için reklamlara dayalı, oynaması ücretsiz oyunların geliştirilmesine olanak tanıdı. Oynaması ücretsiz (diğer adıyla freemium) mannequin özellikle mobil segmentte popülerdir.

 

Bunun nedeni, buluttaki PS5 oyunlarını yalnızca PS5’te oynayabilmenizdir. Eski oyunlar PC’nizdeki veya mobil cihazlarınızdaki bir tarayıcıda çalışır. Ayrıca Dualshock four veya uyumlu bir kontrol cihazına da ihtiyacınız olacak; herhangi bir eski kontrol cihazını alıp kullanamazsınız. Birkaç ana bulut oyun hizmeti var ve daha önce de belirttiğimiz gibi hepsi biraz farklı çalışıyor. Her sağlayıcı kendi yöntemiyle oynamanızı ister, bu nedenle önemli olan hangisinin size en uygun olduğunu bulmaktır. PC veya konsol için tasarlanmış oyunları telefonunuzun dokunmatik ekranında veya dizüstü bilgisayar dokunmatik yüzeyinde oynamaya çalışmak harika bir deneyim değildir ve muhtemelen oldukça çabuk hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

 

Dijital çağda yaratıcı üretimin ampirik olarak incelenmesiyle ilgilenen bir araştırma merkezi olarak video oyunlarına yönelik araştırmalar, CREATe’in ilk 10 yılının bir özelliği olmuştur. Bu, CREATe araştırmasının ilk dalgasını oluşturan ve oyun sektörünü telif hakkı ve sözleşme dahil olmak üzere çeşitli perspektiflerden inceleyen daha yeni araştırmalar ve etkinliklerde devam eden temel iş paketlerinde açıkça görülmektedir. Bulut oyunlarının, yüksek hızlı web bağlantılarının ve oyuncuların özel donanım veya yazılıma sahip olmasını gerektirmeden oyun akışını oyuncuların cihazlarına aktaran uzak sunucuların varlığıyla kolaylaştırılması çok önemlidir.

 

Genel kullanıcılar açısından bakıldığında, Apple ve Google benzer ürün ve hizmetler sunabilir, ancak her şirketin teşvikleri, temeldeki iş modellerindeki temel farklılıklar nedeniyle büyük olasılıkla önemli ölçüde farklılık gösterecektir. Bunun oyun üreticileri, net geliştiricileri ve oyuncular için önemli etkileri olabilir. Örneğin, Apple’ın ana işi cihaz satışı iken Google, gelirinin çoğunu reklamlardan elde ediyor. Bulut oyun, oyunculara yeni olanaklar sunarak oyunlara erişme ve oynama şekillerinde esneklik ve özgürlük sunuyor. İster işe gidip gelirken akıllı telefondan oyun akışı yapın, ister seyahat ederken dizüstü bilgisayarda oynayın, bulut oyunları, oyuncuların en sevdikleri oyunların keyfini istedikleri zaman, istedikleri yerde çıkarmalarını sağlar. Ek olarak, bulut oyun hizmetleri genellikle aboneliğe dayalı modeller veya oyun başına ödeme seçenekleri sunarak geleneksel oyun satın alımlarına uygun maliyetli alternatifler sunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *